ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ KITEBOARDING

/, Ανακοινώσεις, Αρχική, Αρχική, Νέα, Νέα (en)/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ KITEBOARDING

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ KITEBOARDING

Κατόπιν ερωτημάτων των μελών μας όσον αφορά το kiteboarding, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προπονητών Ιστιοπλοΐας προχώρησε σε ερωτήματα προς τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διασαφηνίσει το ισχύον νομικό πλαίσιο αστυνόμευσης καθώς και τις αρμοδιότητες της Λιμενική Αστυνομίας και ξεκαθάρισε πλέον επίσημα πως η αθλητική δραστηριότητα δεν εμπίπτει στους λιμενικούς κανονισμούς εκμίσθωσης και άσκησης θαλασσίων μέσων αναψυχής.
Συγκεκριμένα παραθέτουμε το έγγραφο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος (Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας) προς τον ΠΑΣΠΙ, το οποίο διασαφηνίζει τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος όσον αφορά την Αετοσανίδα, όπου ρητά αναφέρεται πως:
Η υπ.αρ. Πρωτ. 2127/07/2011/11-07-2011, η οποία καθορίζει του όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας του θαλασσίου μέσου αναψυχής Αετοσανίδας για εκμίσθωση-ατομική αναψυχή, είναι σε ισχύ και αναφέρεται αποκλειστικά στα πλαίσια της αναψυχής.
Επιπλέον και πιο σημαντικό όσον αφορά την αθλητική δραστηριότητα, θέματα που αφορούν τη χρήση αετοσανίδας στο πλαίσιο αθλητικών δραστηριοτήτων, εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων της Λιμενική Αστυνομίας.

 

1394 Ενημέρωση μελων ως προς σχετικο ερωτημα στην Λιμενικη Αστυνομία 08062020

2020-06-08T17:43:33+00:00