ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/01/2021

 

Ο πανελλήνιος σύνδεσμος προπονητών ιστιοπλοΐας καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε σωματική η ψυχολογική βία και οποιαδήποτε παρενόχληση μπορεί να υποστεί οποιοσδήποτε αθλητής η αθλήτρια. Θέτει τα όργανα και τα στελέχη του στη διάθεσή για υποστήριξη σε όποιον χρειάζεται τη βοήθειά του. Ενεργοποιεί μηχανισμούς λήψεις και καταγραφής περιστατικών ακόμα και από ανώνυμες καταγγελίες και καλεί αθλητές και αθλήτριες να καταγγέλλουν οποιοδήποτε περιστατικό έστω και ανώνυμα.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι οι επίσημοι φορείς της δικαιοσύνης και του αθλητισμού θα βάλουν στο μικροσκόπιο όλες τις καταγγελίες που έρχονται ή δεν έρχονται στη δημοσιότητα με απόλυτη συνεργασία και υπευθυνότητα ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου προκύπτουν ελπίζοντας ότι αρνητικά γεγονότα του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν, θα εξαλειφθούν και θα μηδενιστούν στο μέλλον.

 

Όσον αφορά για τα υπάρχοντα περιστατικά έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται σύμφωνα με τον κανονισμό προπονητών ιστιοπλοΐας αριθμό φύλλου 1545/2008 άρθρο 8. Επιπλέον με επιστολή του συνδέσμου μας ενημερώνουμε την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τις από κοινού ενέργειες.

 

Άμεσα θα προχωρήσουμε στην δημιουργία δομών και μηχανισμών για την προστασία τόσο των αθλητών όσο και των προπονητών. Διαβεβαιώνουμε όλους γονείς και αθλητές ότι το άθλημα της ιστιοπλοΐας ήταν, είναι και θα είναι ένα υγιές και ασφαλές άθλημα που δεν θα πρέπει να επισκιαστεί από κάποιες μελανές στιγμές.

 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προπονητών Ιστιοπλοΐας (ΠΑ.Σ.Π.Ι.) και οι προπονητές του που βιοπορίζονται από αυτό θα περιφρουρήσουν με όλες τους τις δυνάμεις το άθλημα που όλοι αγαπάμε.

 

2021-01-22T20:19:58+00:00